Патувавме со скоро празен автобус на „Дурмо Турс“ во 16:15 часот еден ден по трагедијата

Автор: Хекуран Акифи | пред 3 месеци | In depth

Еден ден по трагичниот настан решивме да ја поминеме рутата на кобната линија на Дурмо Турс, која од Скопје кон Гостивар вообичаено стартува во 16 часот и 15 минути од меѓуградската автобуска станица во главниот град.

Еве како изгледаше патувањето со автобусот, кој обично е полн со патници кои по завршување на работниот ден се враќаат дома.