360 Степени сезона 5, бр. 36

Автор: Васко Попетревски | пред 3 месеци | Дебати

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат (18.01.2019 г.) - интервју со министерката за правда, Рената Дескоска:

- Дескоска смета дека заедно со претседателските треба да се одржат и предвремени парламентарни избори. Таа е прв владин функционер што отворено се залага за ваква опција по барањето што го упати ВМРО-ДПМНЕ.

- Дескоска одговара и на прашања за законот за јазици, уставноста на објавувањето на законот без потпис од шефот на државата, зачестените бегства од правдата на осуедени и обвинети лица, може ли СЈО да ги загуби „бомбите“, колку ќе биде ефикасна новата антикорупциска комисија.

- Во емисијата и нова „Саботажа“