360 Степени сезона 5, бр. 33

Автор: Васко Попетревски | пред 4 месеци | In depth

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат (24.12.2018 г.):

-тестиравме - дали отсуството на антикорупциска комисија ги опушти и функционерите и службениците во Комисијата: повеќемина пратеници - едно возат, друго им пишува во анкетниот лист;

-колку колебливоста на пратениците од „Потами“ го доведува во прашање мнозинството за Договорот од Преспа во грчкиот парламент - интервју со Сотирис Сербос, професор на Универзитетот на Тракија;

-дали е појасно зошто Македонија е на дното на ПИСА-тестирањето кога математика предаваат среднисти, а хемија - историчари;

-власта дури во август слушнала за можна депонија со линдан над Драчево иако информациите се јавно објавени многу поодамна; на спорната парцела се уште нема никакво предупредување за опасност;

-„Саботажа“.