360 Степени сезона 5, бр. 30

Автор: Васко Попетревски | пред 5 месеци | Дебати

Во новото издание на „360 Степени“ (14.12.2018 г.) на ТВ Алсат - разговор со претседателот и членот на македонско-бугарската комисија, Драги Ѓоргиев и Петар Тодоров:

-дали серијата изјави од Каракачанов, Ковачев, Јорданов... влијаат на работата на заедничката историско-образовна комисија;

-дали учебниците по историја во Македонија имаат потреба од ревизија или тоа се прави под притисок на Бугарија;

-што значи кога Македонците на прослави пеат: „Само една има вистина, има една Македонија, делете ја - парчете ја, пак ќе биде наша најмила“;

-кои се најпроблематични настани и личности за кои ќе разговара комисијата;

-дали заедничката комисија мора да испорача резултат.

- Нова „Саботажа“